Nieuwendammerkade A’dam

Omschrijving

Ontwerp: I29
Type opdracht: Renoveren vrijstaande woning
Foto’s: BCS Bouw

Opdracht

Vrijstaande woning geheel renoveren na jaren van achterstallig onderhoud.

Via de interieurbouwer waar we regelmatig mee samenwerken werden we benaderd om een unieke woning op een bijzondere locatie in Amsterdam Noord te renoveren.

De villa is opgebouwd als een woonark op het land, met een betonnen funderingsbak, betonnen muren en een stalen skelet. De open vakken in dit skelet worden gevuld met kozijnen.

De opdracht omvatte het isoleren en moderniseren van de woning, waarbij alle installaties moesten worden vervangen en aangepast naar het uitgebreide ontwerp van I29.

De vloer is geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming en een prachtige gietvloer waarbij de verschillende kleuren korrels met de hand werden uitgestrooid voor de juiste kleurschakering. Het dak werd vervangen en voorzien van een modern isolatiepakket. De betonnen buitenmuren zijn voorzien van geïsoleerde voorzetwanden. Rondom zijn nieuwe kozijnen en schuifpuien geplaatst, waarbij de bouwtekeningen uit de jaren 60 als leidraad dienden. In een eerdere verbouwing waren de karakteristieke stalen kozijnen vervangen door een kunststof uitvoering die op geen enkele manier recht deed aan het pand.

De buitenzijde van het pand is bekleed met WaxedWood van Foreco. De door hen geleverde planken zijn verduurzaamd en waterafstotend behandeld waardoor ze praktisch onderhoudsvrij zijn voor vele jaren.

Na diverse aanpassingen aan de betonnen binnenmuren heeft Kooymans Interieur het hele pand ingericht met op maat gemaakte meubelen en wandbekledingen.

Het eindresultaat is een prachtige, lichte woning met een sfeervolle, moderne uitstraling.

Close Menu