Leiden

Woning volledig renoveren

Omschrijving

Ontwerp: Unknown Architects.
Type opdracht: Volledige renovatie woning
Keuken en interieur: Houtwerk uit Delft
Foto’s: Max Hart Nibbrig en BCS

Opdracht

Het aanpassen van de woning aan de eisen van de bewoners en het renoveren van de woning na jaren van verwaarlozing.

Tijdens de bezichtiging van de woning bij het opstellen van de offerte werd al snel duidelijk dat het herstellen van schade door achterstallig onderhoud en het realiseren van het nieuwe ontwerp voor de inrichting de twee speerpunten vormden bij deze renovatie.
In samenspraak met de opdrachtgevers en architecten werd een plan van aanpak opgesteld om het pand weer nieuw leven in te blazen. Respect voor het pand stond altijd voorop in de te maken keuzes.

Moderne en traditionele invloeden hebben beide hun plek in het geheel gekregen.
Badkamers, slaapkamers en leefruimtes zijn geheel gemoderniseerd. Daar waar mogelijk zijn bestaande stijlelementen gerenoveerd. Denk hierbij aan het klassieke plafond, originele lambriseringen en tegelwerk.
Alle kozijnen zijn vervangen. Gedeeltelijk is gekozen voor een strakke moderne uitstaling waarbij de kozijnen geheel van vloer tot plafond lopen. Gedeeltelijk bleven de kozijnen in stijl met de klassieke elementen van de woning.

Het pand is uitgebreid geïsoleerd en voorzien van geheel nieuwe elektra en verwarming installaties. In samenwerking met interieurbouwer Houtwerk werden de keuken en ensuite deuren geplaatst. Een goede afstemming van de verschillende werkzaamheden zorgde voor een prachtig eindresultaat.