Leiden

Woning volledig renoveren

Omschrijving

Ontwerp: Unknown Architects.
Type opdracht: Volledige woningrenovatie
Keuken en interieur: Houtwerk uit Delft
Foto’s: Max Hart Nibbrig en BCS

Opdracht

Tijdens de woninginspectie voor het opstellen van de offerte werd al snel duidelijk dat er aanzienlijke schade moest worden hersteld vanwege jarenlang achterstallig onderhoud voordat de interieurmodernisering kon plaatsvinden, aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

In nauw overleg met de opdrachtgevers en architecten is een gedetailleerd plan opgesteld om nieuw leven in het pand te blazen. Er is bewust gekozen voor een harmonieuze mix van modern en traditioneel, waarbij de prachtige, vaak verborgen klassieke details zorgvuldig werden gerestaureerd. De badkamers, slaapkamers en leefruimtes zijn volledig gemoderniseerd, terwijl bestaande stijlelementen, zoals het klassieke plafond, originele lambriseringen en tegelwerk, waar mogelijk zijn gerestaureerd.

Alle kozijnen zijn vervangen in de stijl van de oorspronkelijke schuiframen. In de moderne keuken is gekozen voor een strak en eigentijds ontwerp, waarbij de kozijnen van vloer tot plafond doorlopen. Het pand is grondig gerenoveerd en voorzien van geheel nieuwe elektrische en verwarmingsinstallaties. In samenwerking met interieurbouwer Houtwerk werden de keuken en ensuite deuren geplaatst, waarbij een harmonieuze combinatie is gecreëerd tussen moderne, strakke vormen en traditionele houtsoorten zoals mahonie en eiken.

Close Menu